Качествено нестандартно обзавеждане от НиЯ – Мебел

Кухни има много, но ако сте решили да използвате своето пространство максимално добре то тогава можете да се посъветвате с нас и ние да ви предложим решение. Имаме богат опит точно с изпълнението на кухни, които не са по стандарт а следват логиката на вашето помещение и нужди. При избора на модел за кухни трябва да се съобразяваме с вече изготвени и готови решения, които в повечето случаи не ни вършат работа.

Разбира се можете да изберете и индивидуален дизайн, размери и вид и така да избягате от недостатъците на готовите кухни. Можете да разгледате нашата галерия за кухни и да се убедите, че ние винаги предлагаме максимален комфорт и функционалност, когато изработваме кухни.

Превърнете вашето помещение в нещо с което ще получите максимално удовлетворение без да имате шаблони и ограничения.

Защо кухни от нас?

Отговорът е лесен – Защото така ще получите точно това за което плащате.

кухни по шаблон – не!

Малко история:

Кухнята в съвременния си вид съществува отскоро. В древна Гърция и древен Рим само богатите са имали свои собствени кухни (обикновено огромни помещения), бедните са готвели в обществени кухни. До 18-ти век единственият начин на загряване на храната е с помощта на огнище — открит огън или жарава. Това определя и архитектурата на кухнята. Огнището обикновено е в ниша в стената и над него е окачен на верига казан или друг голям метален съд. По това време липсва течаща вода и трябва да бъде донасяна от близкия извор или кладенец.

През 19-ти век огнището се усъвършенства и бива затворено с тухли като се превръща в пещ с каменна плоча отгоре за готвене. Но все още този начин на готвене е свързан с много дим и опушване на стените.

През първата половина на 20-ти век в България много популярна, особено по селата е печката от тип „Циганска любов“. Тя работи с дърва и въглища, а димът е отвеждан навън през комин с помощта на бурии. Печката служи едновременно за отопление и за готвене. Ето това са били кухни а сега  🙂

 

За нас е важно да отговорим на вашите очаквания!

Можете да се свържете с нас на посочените телефони или направете запитване


тел: 0899 34 14 14 Явор Манов


тел: 0897 96 34 68 Николай Георгиев


3