Качествено нестандартно обзавеждане от НиЯ – Мебел

От дълбока древност огледалото е съпътствало живота на хората. За да видят лика си, те използвали идеално полирани, кръгли метални плочи. Огледалото не е просто неодушевен предмет и част от мебелировката.

огледала като мебел участват в живота и енергетичния обмен вътре в дома, поради което изборът на място за огледала и начинът на обръщане към него са важни.

Неправилно разположените огледала или лошата комбинация с останалият интериор може да повлияе негативно върху благополучието на дома, здравето и душевния комфорт на неговите обитатели.

И обратно – правилно разположените огледала не само помагат за преодоляването на отрицателните въздействия, но и позволяват помещението да се изпълни с жизнена енергия, която индийските йоги наричат “прана”, а будистите – Ци. За повече простор също може да се използват повече огледала.

огледала в антрето

огледала на входа на къщата е нещо подходящо и функционално от всяка гледна точка, но не и ако виси точно срещу входната врата (в този случай жизнената енергия, която според фенг-шуй трябва безпрепятствено да се движи из дома от вратата до прозореца и от прозореца до вратата, ще се отрази от огледалото подобно на слънчево зайче и ще напусне вашето жилище, без да успее да влезе).

Затова пък разположеното до входната врата огледало ще насочи веднага този поток от енергия на пътешествие из дома, като дори ще го усили.

Например огледало, което е разположено под ъгъл с една от вътрешните врати в дома ви е поставено енергетично правилно.

огледала в банята

Даже и тези членове от семейството, които нямат навика често да се гледат в огледалото, все пак се срещат с него няколко пъти дневно, както се казва лице в лице. Става въпрос за банята. Едно от важните правила за огледалото там е, че то трябва да виси така, че никому да не се налага да се навежда, за да се огледа в него. Трябва да обърнете специално внимание дали сте поставили достатъчно високо огледалото в банята. Когато на човек му се налага постоянно да се оглежда в огледала, което по някаква причина му е “късо”, може да започне да страда от главоболие с неясен произход, което ще отшуми след смяната на определени огледала с по-подходящи. Способността на огледалото да усилва енергетичния поток, а на течащата вода – да го очиства, е била добре позната на Изток. Там се смята, че ако изкъпете малкото дете в “присъствието” на огледало, то по-бързо ще започне да говори, ще израсне по-здраво и силно.
Съвет: Ако имате малко дете, дръжте столче в банята, за да не купувате огромно огледало.

огледала в спалнята
Повечето традиции по света не съветват да слагате огледало в спалнята. Смята се, че спящият човек е особено уязвим и беззащитен пред отрицателните енергии (на кой не са познати сънищата, след които се събуждаш с облекчение) и тъй като огледалото може само да ги увеличи, отразявайки ги, човек става жертва на лошо здравословно състояние, повишена уморяемост и тревожност, които не може да си обясни.

Изберете гардероб с огледало от вътрешната страна на вратичката. Освен това най-добре е за спалнята да се обзаведете с огледала, което е в подвижна рамка и може да се мести. Тогава ще имате възможност преди сън да го наклоните, така че то да отразява тавана или прозореца, а не вашите сънища. Допустимо е също така да разположите огледалото над кревата си (откъм главата), особено ако при това то “гледа” в прозореца, тъй като така ще насища сутрин жизненото пространство с енергията на дневната светлина. А още по-добре, ако в него се отразява предмет на изкуството, например картина (но не портрет), гоблен или художествена композиция.

огледала в дневната
Огледала в дневната може да бъде използвано заради главното си предимство – увеличение на пространството. Не е лоша идея то да “гледа” към прозореца или под ъгъл, за да може да увеличи светлинния поток. Не поставяйте огледала срещу фотьойл или стол – това създава напрежение от усещане за наличие на чужд човек. Също така ако седящият има комплекс за малоценност или не харесва нещо във външния си вид, огледало срещу него ще го изнерви до крайност!

източник az-jenata.com

За нас е важно да отговорим на вашите очаквания!

Можете да се свържете с нас на посочените телефони или направете запитване


тел: 0899 34 14 14 Явор Манов


тел: 0897 96 34 68 Николай Георгиев


3